Implantaten

Een implantaat is een tandwortelvervanger, die in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep.

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Implantaten

Indien er een tand verloren is gegaan of niet is aangelegd dan zou een implantaat een oplossing kunnen zijn. Een implantaat is een kunstwortel van titanium, die in het kaakbot wordt geplaatst. Op het implantaat kan eventueel een kroon, een brug of een klikgebit worden geplaatst. Bij het eerste consult zal er eerst gekeken worden of een behandeling met een implantaat mogelijk is. Er zal dan ook een kostenbegroting worden gemaakt.

Behandeling

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Er wordt een klein sneetje in het tandvlees gemaakt en wordt dan opzij geschoven. In het bot wordt dan een gat geboord, zodat er daarna een implantaat ingedraaid kan worden. Er wordt een afdekdopje opgeschroefd en het tandvlees zal weer naar elkaar toe gehecht worden. 

 

Nazorg

Het implantaat moet goed schoongehouden worden! Er vinden controles plaats met name in de eerste 2 maanden. Het helingsproces kan van 2 tot soms 9 maanden duren. Indien alles goed gaat, kan er na 2 maanden de voorziening worden gemaakt. In sommige gevallen kan dit dus langer duren afhankelijk van bijvoorbeeld het kaakbot.

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

5 + 7 =