Frame

Een frameprothese heeft als basis een gegoten metalen frame, waarop het tandvlees en de tanden en kiezen in kunsthars erop zitten.

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Frame

 

Een frameprothese heeft als basis een gegoten metalen frame, waarop het tandvlees en de tanden en kiezen in kunsthars erop zitten. Het frame steunt voor een groot deel op uw overgebleven tanden en kiezen, waardoor de natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op kunnen vangen en het tandvlees met het onderliggende bot meer wordt ontzien dan bij een plaatprothese.

Een frame zit vaak vaster en is dunner in de mond, waardoor het vaak als een betere optie wordt gezien dan een plaatje.

Het frame dient u dagelijks te wassen met water, zeep en een borstel. Het is noodzakelijk om het onderliggende tandvlees ook elke dag te poetsen, zodat het tandvlees goed gereinigd en gemasseerd wordt. Het is geadviseerd om elke nacht het frame uit te doen, om het tandvlees rust te geven.

Als het frame in de loop der tijd wat losser gaat zitten, kunnen we deze opvullen door een rebasing te doen of de haakjes kunnen aangedraaid worden tijdens een afspraak bij de tandarts. U bent het frame tijdens een rebasing van een paar uur tot een dag dan kwijt.

 

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

2 + 9 =