Kroon- en brugwerk

Wanneer een tand of kies door verschillende redenen niet meer gevuld kan worden of er bepaalde esthetische of functionele eisen aan verlangd worden, kan dat een aanleiding zijn om een “kroon” te vervaardigen.

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Kroon- en brugwerk

 

Als er van een tand of kies weinig eigen weefsel meer over is en het merendeel vulling is, kan een kroon of brug een goede keuze zijn. De kroon omvat de kies, waardoor breuk voorkomen wordt. Het zorgt ervoor dat naast de esthetiek ook sterkte en duurzaamheid verbeterd wordt. De kies wordt omslepen tot een ‘stompje’, zodat er ruimte wordt gemaakt voor de kroon. Het is een kapje van keramiek in tandkleur die op het ‘stompje’ bevestigd wordt met cement.

Een brug bestaat minimaal uit drie kronen aan elkaar. De brug zit vast aan minimaal twee pijlers (tanden/kiezen) en heeft minimaal een zwevend deel om een gat van een missende tand of kies op te vullen. Een brug is een zeer goede optie bij het missen van een tand of kies ter verbetering van de functie en esthetiek.

De behandeling van kronen en bruggen vindt plaats in twee stappen: het omslijpen en twee weken later het plaatsen van de kroon/brug. In de tussentijd krijgt u een noodkroon.

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

13 + 11 =