Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is een tandheelkundige bewerking, waarbij de pulpa van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd wordt en de ontstane ruimte wordt opgevuld. Het gat dat de tandarts heeft moeten maken, wordt daarna gevuld.

.

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Wortelkanaalbehandeling

 

Een tand of kies bestaat uit twee delen: de kroon en de wortel(s). De kroon is het gedeelte dat zichtbaar is in de mond en de wortel zit in het kaakbot en is niet zichtbaar. In de wortel zitten zenuwen, die kunnen gaan ontsteken wat voor pijn kan zorgen, maar soms voelt u hier ook niets van. Indien de zenuw ontstoken is (geweest), dient dit zenuwweefsel verwijderd te worden om de ontsteking te laten genezen. Dit is noodzakelijk om uitbreiding van de ontsteking in het kaakbot tegen te gaan. Deze behandeling heet een wortelkanaalbehandeling.

 

De wortelkanaalbehandeling vindt plaats onder lokale verdoving. Nadat het ontstoken weefsel verwijderd is, wordt steriel materiaal in de wortel geplaatst en de tand/kies afgesloten met een vulling. In een later stadium is vaak een kroon geadviseerd gezien het feit dat de tand/kies vaak erg verzwakt is.

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

1 + 13 =