Gedeeltelijke kunstgebit / plaatje

Een gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars (plaatje). Een gedeeltelijk kunstgebit van kunsthars is eigenlijk een mini-kunstgebitje.

 

 

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Gedeeltelijk kunstgebit / plaatje

 

Indien u een aantal tanden/kiezen mist, kan een plaatje een oplossing zijn. Het plaatje is geheel van kunsthars en zijn de missende tanden en kiezen verankerd. De gedeeltelijke prothese rust op het tandvlees en kan eventueel ‘hangen’ aan de overgebleven tanden/kiezen.

Het is niet de ideale oplossing, waardoor het vaak wordt gebruikt als tijdelijke oplossing. Wel is het de goedkoopste oplossing voor het vervangen van meerdere tanden/kiezen.

De prothese dient u dagelijks te wassen met water, zeep en een borstel. Het is noodzakelijk om het onderliggende tandvlees ook elke dag te poetsen, zodat het tandvlees goed gereinigd en gemasseerd wordt. Het is geadviseerd om elke nacht de prothese uit te doen, om het tandvlees rust te geven.

Als de prothese in de loop der tijd wat losser gaat zitten, kunnen we deze opvullen door een rebasing te doen. U bent de prothese van een paar uur tot een dag dan kwijt.

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

9 + 12 =