Volledige kunstgebit

Wanneer u uw tanden en kiezen kwijt bent, of uw tanden op dit moment zo veel problemen geven dat eten, spraak en/of esthetiek niet meer acceptabel voor u zijn, wordt er vaak gekozen voor een volledige prothese, een kunstgebit.

Maak een afspraakBel voor een afspraak

Volledige kunstgebit

 

Indien er geen tanden en kiezen meer aanwezig zijn in de boven- en/of onderkaak, is een volledige kunstgebit geadviseerd voor functie en esthetiek. Bovendien werkt het ook als opvulling en ondersteuning van de wangen en lippen.

De prothese dient u dagelijks te wassen met water, zeep en een borstel. Het is noodzakelijk om het onderliggende tandvlees ook elke dag te poetsen, zodat het tandvlees goed gereinigd en gemasseerd wordt. Het is geadviseerd om elke nacht de prothese uit te doen, om het tandvlees rust te geven.

Als de prothese in de loop der tijd wat losser gaat zitten, kunnen we deze opvullen door een rebasing te doen. U bent de prothese van een paar uur tot een dag dan kwijt.

Elke vijf jaar heeft u recht op een nieuwe prothese.

Indien u zo weinig kaakbeen over heeft (voornamelijk in de onderkaak), kunt u in aanmerking komen voor een volledig kunstgebit op implantaten.

Contact

Minister Aalberselaan 92
2285 ES Rijswijk

Ma. - Vrij.  8.30 - 17.00
Pauze 12.15 - 13.00

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 0900-8602

Neem contact met ons op

Meer informatie of een afspraak maken?

12 + 8 =